Składniki:
Wiórki kokosowe – 200 g
Mleczko kokosowe – 50 ml
Wanilia – szczypta
Olej kokosowy – 5/6 łyżek
Miód – 5 łyżek
Kakao – 5 łyżek
Sposób przygotowania:
Masa kokosowa:
W garnku rozpuść 2 łyżki oleju kokosowego, dolej mleczka kokosowego. Dodaj wiórki, szczyptę wanilii oraz 3 łyżki miodu. Całość wymieszaj.
Wstaw masę do lodówki na ok. godzinę. Z masy uformuj batoniki.
Masa czekoladowa:
W garnku rozpuść pozostały olej kokosowy, miód i kakao, mieszając cały czas. Nie podgrzewaj zbyt długo, bo może za bardzo zgęstnieć ( w razie czego dolej przegotowanej wody i mieszaj).
Polej batoniki masą czekoladową i wstaw do lodówki do zastygnięcia.
Wierzch możesz posypać wiórkami kokosowymi
Smacznego !