14 maja 2016 r. w Złotych Tarasach w Warszawie Food Forum zorganizowało największą do tej pory konferencję żywieniową „Dietoterapia w chorobach cywilizacyjnych”. Już za dwa miesiące – 22 października odbędzie się II Narodowy Kongres „Nowatorskie metody leczenia nadwagi i otyłości” w którym również będę uczestniczył. W trosce o Państwa zadowolenie z naszych usług dietetyczno-treningowych oraz dla zapewnienia Państwu w pełni profesjonalnego i nowatorskiego podejścia do leczenia otyłości szkolimy się u najlepszych! Wśród prelegentów znajdą się dr hab. n. med. Dorota Waśko-Czopnik, dr Sebastian Małek, dr n. biol. Patrycja Szachta, mgr Monika Gackowska i wiele, wiele innych osobistości ze świata medycyny, dietoterapii czy sportu.
W konferencji może wziąć udział każdy, dietetycy, lekarze, trenerzy personalni, a także osoby, które same borykają się z nadwagą lub są fanami świadomego, zdrowego odżywiania.
Taka konferencja to nowa wiedza, nowe informacje, nowe kontakty i nowe spostrzeżenia, dzięki którym optymalizujemy proces leczenie nadwagi i otyłości.
Oto tematy niektórych prelekcji, które pojawią się na zjeździe:
– Otyłość u dzieci i młodzieży. Jak leczyć nie tylko dziecko, ale i całą rodzinę?
– Otyłość olbrzymia w obliczu chirurgii bariatrycznej.
– Psychodietetyka – najlepsze praktyki terapeutyczne.
– Suplementacja w procesie utraty zbędnych kilogramów.
– Ranking diet, czyli fakty i mity dotyczące poszczególnych sposobów żywienia.
– Aktywność sportowa osób z nadwagą i otyłością okiem trenera.
– Transplantacja kału, czyli na czym polega najbardziej kontrowersyjna metoda leczenia nadwagi i otyłości?
– Mikroflora – probiotyki w pytaniach i odpowiedziach.
W szczególności moje zainteresowanie wzbudził RING DIETETCZYNY. Po raz pierwszy w Polsce przedstawiciele przeciwstawnych nurtów dietetycznych stoczą bitwę na argumenty!
I Narodowy Kongres był dla mnie niesamowicie produktywny, z niecierpliwością czekam na nową dawkę wiedzy!
Więcej szczegółów na fanpage’u i stronie internetowej Food Forum.
http://kongres-odchudzanie.pl/?a=21465&f=fb
https://www.facebook.com/czasopismofoodforum/?fref=ts